Մաթեմատիկա

  1. Կատարի՛ր հետևյալ բաժանումները. կատարում ենք բանավոր՝
    700:10=70
    680:10=68
    6000:100=60
    8000:400=200
    19000:100=1900
    38000:200=1900
    389680:10=38968
    392720:20=39272
    1. Կատարի՛ր բարդ բաժանումը և ստուգիր բազմապատկումով.
      44635:79=
      3486:83=
      598347:83=
    2. Տրված թիվը ներկայացրու կարգային գումարելիների գումարի տեսքով.
      5489=
      324578=
      26459
      214=
      3987=
      87945=
    3. Գտիր այն թիվը, որն ունի 1 հարյուրհազարյակ, 7 տասհազարյակ9 հարյուրյակ,   1 միավոր:
      Պատ.՝        :
    4. Անին առաջին խանութից գնեց 4 մատիտ, իսկ երկրորդից 2 գրիչ և ընդամենը վճարեց 468 դրամ:
       Մյուս օրը նա կատարեց նույն գնումները, սակայն առաջին խանութը փակվել էր ընդմիջման համար, և Անին սկզբում գնեց գրիչները, ապա վերադարձավ և գնեց մատիտները:
       Ընդամենը որքա՞ն փող ծախսեց Անին երկու օրերի ընթացքում:
      Լուծում՝
      Պատասխան՝      դրամ:
    5. Համեմատիր ստացված թվերը.
      (4 25) 1=
      4 (25 1)=
    6. Հովազը կարողանում է թռնել 4 մ 30 սմ բարձրություն:
       Մարզիկը կարողանում է թռնել ընդամենը 2 մ 5 սմ:
       Պարզիր, թե արդյո՞ք նրանցից որևէ մեկը կարող է հաղթահարել 3600 մմ բարձրությունը:
      Լուծում՝
      Պատասխան՝         :
    7. Կատարիր գործողությունները (պատասխանը գրիր միլիմետրերով).
      3 մ 52 սմ + 4 դմ 8 մմ  29 սմ 6 մմ =     մմ
    8. Համեմատիր արտահայտությունները.
      5 դմ 30 մմ  և  87 մմ
Реклама

Սովորող սովորեցնող նախագիծ

  1. Հայր և որդի  միասին 2 ժամ  խաղացին ֆուտբոլ։ Նրանցից յուրաքանչյուրը քանի՞ ժամ է խաղացել։
  2. Որքա՞ն ժամանակ է աշակերտն անցկացնում դպրոցում այն օրը, երբ ունի 4 դաս՝  յուրաքանչյուրը 45 րոպե տևողություն, իսկ դասամիջոցների տևողությունը 15 րոպե է։
  3. Առաջին օրը խանութ բերեցին 55կգ միրգ,իսկ  երկրոդ օրը բերեցին  11 անգամ շատ միրգ քան առաջին օրը, երրորդը օրը՝  3 անգամ  շատ քան այդ երկու օրերը միասին։ Քանի կիլոգրամ  միրգ բերեցին խանութ երեք օրերը միասին։
  4. Ծառին կար 6 թռչուն։ Որսորդը տեսնելով դա օգտվեց առիթից և որոշեց կրակել թռչուներին։ Քանի՞ թռչուն մնաց ծառին։
  1. Պատ․՝ 2ժ
  2. Պատ․՝ 225ր
  3. Պատ․՝1680կգ
  4. Պատ․՝0թռչյուն
  5. Գտե՛ք ձեր անվան և ազգանվան տառերին համապատասխան թվերը և գումարե՛ք դրանք։
    Aybuben

Դավիթ                                                       Սահակյան

4 +1+3000+20+9=3034                            2000+1+70+1+60+300+1+400=2832

Yerevan 2800

I live in Baghramyan street. Since the street is central, it’s clean and has no problem with the pollution. The building where I live with my family and the yard right next to it are new and thus are very clean and beautiful.

But I know that many yards in our city have various problems. For example, there are no playgrounds and children play in the streets, many homeless dogs spread the rubbish throughout the yard, the carousels are all broken.

Երևան 2800

Ես ապրում եմ Բաղրամայան փողոցում: Քանի որ փողոցը կենտրոնական է,այդ պատճառով այն մաքուր է և աղտոտվածության հետ կապված խնդիր չունի:Շենքը ,որում մենք ապրում ենք,և բակը, որը գտնվում է անմիջապես շենքի մոտ,նոր են, և, հետևաբար, մաքուր են ու գեղեցիկ:Սակայն ես գիտեմ,որ շատ բակերում առկա են բազմաթիվ խնդիրներ:Օրինակ՝ չկան խաղահրապարակներ, և երեխաները ստիպված փողոցներում են խաղում,շատ թշվառ շներ աղբը տարածում են ամբողջ բակով մեկ ,իսկ երեխաների կարուսելները ջարդված են:

Մխիթար Գոշ

Курица и хозяин

Курица, будучи поймана своим же хозяином, очень кричала, и слышавшие ее крик упрекали ее: «Чего ты попусту так кричишь?». А курица сказала: «Я страшусь, ибо отнюдь не всегда он ловит кур с добрыми намерениями: иногда, подвесив их вниз головой, он много дней несет в пути, а иногда и поджаривает на угольях и ест».
Эта басня раскрывает нравы господ, ибо не всегда получаешь от них хорошее, даже если они ласковы. Но иногда следует ожи*дать также и зла н быть начеку и общаться с ними осторожно.

  1.  Լուիս Քերոլի «Ալիսը Հրաշքների աշխարհում» գիրքն արժե 2200 դրամ: Այն 4200 դրամով էժան է «Մեր մոլորակի մայրցամաքները» գիրք-խճանկարից: Որքան արժեն այդ երկու գրքերը միասին:
  2. Լուծում
  3. Պատ.՝8600
  4. 4200+2200=6400
  5. 6400+2200=8600

2. Աննան մեկ շաբաթում ավարտեց Լուիս Քերոլի «Ալիսը 51 Հայելու աշխարհում» գրքի ընթերցումը: Նա շաբաթվա առա­ջին օրը կարդաց 20 էջ, իսկ մյուս օրերին՝ 30-ական էջ: Քանի էջից է կազմված այդ գիրքը:

Լուծում

Պատ.՝200

6×30=180

180+20=200

3.Որքանով կմեծանա թիվը, եթե նրա գրության հազարյակ­ների կարգում գրված 0 թվանշանը փոխարինվի 7-ով:

Լուծում

Պատ.՝7000-ով

 

4.Արտահայտի՛ր նշված միավորներով՝
5ր 40վ=340վ
7ր 14վ=434վ
5օր 18ժ=138ժ
6օր 12ժ=156Ժ
7 տարի 11 ամիս = 95ամիս
9 տարի 10 ամիս = 118ամիս
10 դար 54 տարի = 1054տարի
12 դար 64 տարի =1264տարի

5.Հիմա կատարում ենք բաժանում (գործողությունները տետրում լինեն)՝
1296:24=54
2100:84=25
1404:54=26
2144:67=32
1116:36=31
2556:18=142